BREAKING NEWS

Alt i dig er fuld gas

Der er en ny orden inden for popmusikhits, og den dikteres af streaminglyttere, forbrugere af spor, der er tilgængelige på platforme som Spotify, Dee .er og Ama .on Music. Noget, der allerede begynder at blive kaldt “ængstelig lytning”, har defineret parametre for, hvad der ville være en ny succes i to eller tre ender af processen. Komponisten skal tænke på sange med kortere varighed; producenten skal gøre alt mere direkte og funktionelt, så lytteren ikke forlader, og selve platformen skal reagere hurtigt på den nye efterspørgsel fra lytteren, som den hjalp med at skabe.

En god produktion lavet i 2021 – og for at forstå noget, der er i stand til at tiltrække tusinder af lyttere, der ikke forlader banen i de første sekunder, og som erobrer resultaterne, fortsætter med at følge kunstneren og kigge efter hans gamle produktioner-har kort sagt brug for at være objektiv og kort. Dette skyldes, at denne lytter, der voksede op med streaming, ikke lytter, ifølge estimaterne af platformene selv, sange, der varer mere end to minutter og 30 sekunder. Det er gennemsnittet. Hvis jeg tjener tre, får vi en Grammy-værdig sejr.

Men hvad er objektive sange? Her er det nødvendigt at lytte til producenterne, figurerne, der bliver som eller vigtigere end komponisten selv: mæglere, der omdanner sange fra den nye og gamle verden til mulige fælles kræfter, der spiller på det nye bræt.

Dani Brasil er en af dem. Kendte DJ i Usa, med boliger i Atlanta, Washington, Miami, Chicago og New York, er en stærk tribal house navn, der, sammen med Rafael Dutra, istandsat Tina Turner ‘ s hit, “den Bedste” til tusindvis af lyttere. “Før kunne vi fortælle en historie, skabe en fortælling. Der var en introduktion, en voksende melodi, en storhedstid. Men i dag har folk ikke længere tålmodighed. Meddelelserne skal være direkte, virkningen skal være fra begyndelsen.”Hvis dette er dårligt? “Min interesse er at have skuespil, jeg vil have lytteren ikke at forlade, og jeg vil gøre alt for at få det til at blive.”

Andet navn for den produktion er stjernernes, rio de janeiro, James Kalk Alves, en hjemmeside med en DJ, beatmaker og producer, men det var en ændring fra, hvad der har hjulpet gruppen til rap, det sker i år 2010, og nu, når de har allerede arbejdet med Marcelo D2, seu Jorge, Kreolsk, Sort, i Udlandet, og produceret en Anitta på banen, “er Papato” (1.830.652 visninger på YouTube), og “en Bølge er Forskellige, herunder: et samarbejde med rapperen Snoop Dogg, og Medfølelse (104.788.020 synspunkter). Ifølge deres resultater er den musikalske verden ikke længere fra 2010 ‘ erne.

Højhastigheds
“Ud over streamingfaciliteter bombarderes den nye generation med hurtig information på samme tid. Historierne er 15 sekunder, sangene til TikTok er et minut, t .itter accepterer lille tekst. Hvis din musik ikke kommer lige til det punkt, mister du lytteren.”Og han føler, at forkortelsen af den musikalske diskurs ikke er forbi endnu. “Tendensen er at falde mere.”Og spille spillet. “Jeg vil hellere have en to minutters sang hørt to eller tre gange af den samme person end at have en fire minutters sang, som ingen lytter til. Jeg prøver at komme over to og et halvt minut, sprængfyldt.”Papato siger noget andet, der kan overraske elskere af vinylalbum, cd’ er eller enhver albumidee. “Kun kunstnere, der har mange fans, bør frigive albums. Det er meget svært at få en person til at lytte til en hel rekord. Det er bedst at kaste et spor ad gangen.”

De mest agile platforme identificerede deres kunders krav. “Jeg hører ikke mere end tre minutter,” siger Mileny Ferreira, en 33-årig kosmetolog. “Og jeg ser kun efter afspilningslister efter humør, som ‘Stille musik’, ‘søvnmusik’ , disse ting. “”Bruno Vieira, leder af Ama .on Music i Brasilien, siger, at musikere og producenter, der er vært for spor hos virksomheden, har et kort, der rapporterer, hvad han gav, og hvad han ikke gav. “Real-time analytics giver dem mulighed for at have mere information til at strategisere og forbinde med publikum. De kan teste, frigive singler, pre-release på sociale medier, forstå overholdelsen af sangene, vide, hvor sangene er blevet tilføjet alt dette giver indsigt.”

Men der er noget vigtigt, der skal komme til diskussionen: platforme er ikke bytte for pragmatiske produktioner for ivrige lyttere, men polske distributører af kunstnere og forbrugere, der repræsenterer tre eller fire generationer. Derfor er de fleste adfærd ikke den af alle. Hvordan forklarer du Lulu Santos, at hendes sange nu ikke kan have en større intro? Eller rettere, hvilke introduktioner og guitarsoloer eller ethvert instrument er ting så gammeldags som det gammeldags ord? Hvordan fortæller du Caetano Veloso, at lytterne vil forlade, hvis det er mere end tre minutter siden?

Lulu Santos taler først:” min sang “Innocent” (udgivet for to måneder siden) var 4 minutter og ti sekunder. De sagde, at det var stort, og jeg redigerede det for at få 3 minutter og 21 sekunder. Vil du vide det? “Caetano siger nu,” Amerikanske venner fortæller mig, at store navne, som Kanye Westest, gør meget kortere ting. Selv de allerede etablerede tal gør korte spor på grund af denne reaktion på de lange. Jeg er fra en tid, hvor sangene kunne være tre, fem, syv eller ti minutter, og jeg er stadig fra den tid.”

Den korte tid har allerede gjort mindeværdige succeser

Spotify-databasen modtager kun om dagen mere end 40 tusind nye sange lavet over hele verden. Det vil sige at tilføje alt, hvad der allerede er optaget af den gamle industri, som også endte på platformene, med massen af nye produktioner, der er vært for virksomhederne, er der allerede flere sange på planeten end jordboere til at lytte til dem. Et godt spørgsmål synes nu at være, og filosofi det værd, hvordan man ikke at desacralisere en enkelt handling af en sang? Hvordan man ikke tømmer magien? Og på samme tid, hvordan man opretter en sang, der vil blive hørt af nogen under 25 indtil slutningen?

Caetano Veloso, med albummet “Meu Coco” netop udgivet, talte med estad .o. “Jeg ved, at jeg bliver kastet ind i denne blanding af sange, der kommer ud i verden på disse platforme. Men jeg siger, at der er den samme barnlige glæde ved at elske sange også for deres mængde. Det er sjovt. Fordi jeg også har ideen om, at du talte om hellige sange, som skal være underlige, selvom der er millioner af sange. Det er en dialektik af de to ting, som jeg ikke kan se, jeg kan kun se som en dialektik.”

Kravet om lidt tid er ikke en nyhed blandt de psykiske attraktioner, som en sang skal have til erobring af en lytter. De lyder som vanhelligelse, for nu kommer de som en af dikterne for at få en ny succes, men faktisk har det altid været reglen. Paul McCartney vidste, at han krydsede fornuftens linje i 1968, da han gjorde Hey Jude syv minutter og fem sekunder lang. Intet i pop var så længe. Men der kom noget, der stadig kan tilsidesætte alle love, styrken af en sang, og hvad der var længe, virker altid for kort hver gang den sang slutter.

Slagene fra Tom Jobim, jooo Gilberto og Dorival Caymmi er i gennemsnit tre minutter. “Águas de Marco” er 3: 32,” bar garota de Ipanema”, 3:20;” Samba gøre Aereo”, 2:48; og, forundring,” BIM Bom”, med Stan Getz og João Gilberto, brug 2 minutter og 9 sekunder at blive udødelig. Interessant nok var fri ja.. og progressiv rock, to radikale fronter, der kæmpede hårdt mod det tre minutters diktatur, meget mindre populære. Vigtige oplysninger. (J. M / AE -)

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*