Europa er igen episenteret for Covid-19

Verdenssundhedsorganisationen (.ho) advarede torsdag 4, at det nuværende europæiske scenarie vedrørende Covid-19 er bekymrende, og at en halv million mennesker kunne dø i Februar.

Kontinentet har oplevet en stigning i antallet af sager i seks på hinanden følgende uger, mens antallet af dødsfald er steget i syv uger.

Ifølge officielle data opnået af AFP-agenturet registreres i gennemsnit 250 tusind sager og 3.600 dødsfald om dagen. Lande som Rusland, Ukraine og Rumænien har de højeste priser.

“Den nuværende transmissionshastighed i de 53 lande, der udgør den europæiske region, er meget bekymrende. Hvis vi opretholder denne bane, kunne vi have yderligere en halv million covid-19 dødsfald i regionen inden februar,” sagde directorho-direktør for Europa Hans Kluge.

Lempelsen af foranstaltninger mod covid-19 og utilstrækkelig vaccination var de afgørende faktorer for den hurtige spredning af virussen i stor skala, der opfordrer befolkningen til at fortsætte med at bære masken.

“Pålidelige data viser, at hvis vi fortsætter med at bære maske på 95% i Europa og centralasien, kan vi spare op til 188 tusind liv ud af den halve million, som vi risikerer at miste i februar 2022,” Kluge stresset.

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*