92% af de nye tilfælde af covid-19 i Aparecida de Goiniania er Delta-variant

Prøverne indsamlet fra patienter med covid-19 i Aparecida de Goiniania viste, at 92, 3% er Delta-variant. De resterende 7,4% er gamma-varianten, opdaget i Manaus.

Fordi det er mere modstandsdygtigt end de andre varianter, har Delta været dominerende i tilfælde i hele hovedstadsområdet Goiniania. Indtil konklusionen af dataene analyserede Aparecida de Goiniania 2.058 prøver inden 21. oktober.

Smitte af varianten skete hurtigt i kommunen, der registrerede seks tilfælde af varianten den 6.August, og i begyndelsen af oktober var allerede en del af mere end 90% af tilfældene. Varianten forårsagede dog ikke så meget skade i byen som i Europa og USA. Ifølge eksperter kan patienter, der er blevet forurenet med gamma, have udviklet antistoffer, der beskyttede dem.

Érika Lopes, direktør for evaluering af sundhedspolitik ved den kommunale sundhedsafdeling, siger, at vaccination har reduceret sværhedsgraden af sager.

“Vi havde allerede observeret væksten i Delta-afstamningen i de sidste to måneder, og for et par uger siden etablerede det sig som dominerende. Indtil videre ser det ud til, at dens udbredelse ikke har påvirket antallet af indlæggelser. Men vi ved, at meget af dette skyldes vaccination, og vi fortsætter med at overvåge situationen nøje, altid opmærksomme på enhver ændring i pandemiscenariet,” siger han.

Immunisering

Ifølge den kommunale sundhedsafdeling har 82 procent af befolkningen over 12 år taget mindst den første dosis, og lidt over 50 procent er allerede fuldt immuniseret.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*